Populära slotspel

Enarmade banditer har varit populära ända sedan de började användas i slutet på 1800-talet. Det var i USA de första spelmaskinerna tillverkades och det dröjde inte länge förrän de kom till Europa. Idag spelar vi gärna på nätcasinon, om vi inte har möjlighet att åka till Las Vegas förstås. Det finns många populära slotspel att välja mellan. De första spelmaskinerna hade tre hjul och en satslinje och för att börja spela tryckte man på en knapp eller drog i en spak. Dagens populära slotspel har en mängd olika funktioner även om principen är den samma som på de första enarmade banditerna.

Klassiska fruktsymboler - ett av alla populära slotspel

Populära slotspel med lång livstid

Många populära slotspel behåller sin popularitet år efter år medans andra dyker upp som en sol och ramlar ner som en pannkaka. Vad är det då som gör att ett slotspel fortsätter att ha sin plats i spelvärlden? En del äldre spel fortsätter att vara populära trots att det märks att både grafik och ljud är ett par tiotal år gamla. Gamla klassiska fruktspel finns alltid kvar på marknaden. Troligtvis ger de en känsla av retro och vintage. Spelaren lever sig in i spelet och känner att hen är på ett tidsenligt hak i USA, drar några varv på spelmaskinen och hör klirret av mynten.

Vill du resa bakåt i tiden finns många populära slotspel som bjuder på historia och mytologi. I Hall of Gods från spelutvecklaren Netent åker du på plundringståg med vikingarna och du får möta både Tor och Oden. Med Tors hammares hjälp kan du, om du har tur, få krossa sköldar för att bli den som fångar den åtråvärda progressiva jackpotten som ibland kan ligga på flera miljoner. I Zeus1000 från WMS gaming förflyttas du till det antika Grekland där du får träffa den skräckinjagande överguden Zeus. Till mäktig musik bekantar du dig med hästen Pegasus, antika byggnader och kanske får du spela bonusspelet, där de stora vinsterna ligger och väntar.

Vackra och inbjudande spel

Det är lätt att hitta ett spel efter intresse och även humöret för dagen. Den ena dagen kanske du vill spela ett actionspel och den andra ett vackert rofyllt spel som sea of tranquility från WMS gaming. Detta populära slotspel passar när du vill varva ner lite efter en lång dag. Med behagliga färger och lugn musik kan du lätt drömma dig bort i denna fantasivärld i månens ocean, men somna inte för här finns massor av vinster att hämta. Aloha cluster play från Netent är ett annat spel för dig som tycker om grafik med vackra och tilltalande färger och symboler. Här väntar paradiset i Hawaii på dig.

Andra populära slotspel som är värda att nämnas är bland annat Avalon från Microgaming som är baserat på legenden om Kung Arturs äventyr. Avalon är platsen där hans svärd smiddes och det var även dit han togs för att vårdas efter slaget vid Camlann. Andra populära slotspel är Elements som ger dig en upplevelse i grafik, ljud och animationer. Med de fyra elementen jord, luft, vatten och eld ger spelutvecklaren Netent oss en spännande spelmaskin med många vinstchanser. Magi är också ett populärt tema och i Spellcast från Netent finns allt som behövs för magiska vinster och underhållande stunder, det vill säga häxor, trollspön, gamla slott och spåkulor. För hårdrockaren rekommenderas videosloten Mötorhead från Netent. Till hårda toner från det legendariska bandet kan det bli riktigt häftiga vinster till dig.

Jackpottar, free spins och bonusspel

Även om temat spelar stor roll för spelglädjen är det även andra faktorer som spelar roll för att ett slotspel ska tilltala oss. De flesta populära slotspel är generösa med gratissnurr som gör att vinstchanserna ökar. Många spelar också gärna där det finns en stor progressiv jackpot att tråna efter, eftersom det gör att spänningen är på topp hela tiden. Bonusspel är också populära och ger spelet det där lilla extra. Populära slotspel har ofta också en skickligt gjord grafik men även ljud och trevliga eller spännande animationer spelar stor roll. De flesta har sina egna personliga åsikter om vad som utmärker ett bra spel. Någon anser att storleken på växande jackpotten är viktigast medans andra föredrar en vacker grafik.